ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Назад

Антивікова дієта

Чи знаєте ви, які продукти харчування чинять антивікову дію, допомагають зберегти та подовжити молодість шкіри? Ми розповімо вам про них, а також поділимося ідеями смачних та корисних страв.

Антиоксиданти

Про них часто говорять, але для чого вони потрібні?

Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали - причину втрати пружності та еластичності шкіри. Наш організм виробляє їх природним чином, але в недостатній кількості для боротьби з ознаками старіння. Не варто засмучуватися! Правильно підібране харчування допоможе посилити власне вироблення антиоксидантів!

Пропонуємо познайомитися з продуктами-антиоксидантами, які допоможуть зберегти еластичність шкіри!

Вітаміни

Вітаміни є потужними та найвідомішими антиоксидантами.

Вітамін А активує клітинне відновлення. Він стимулює вироблення колагену: на нього багаті солодка картопля, червоний перець, авокадо та броколі.

Для синтезу колагену необхідний вітамін С. Він бореться з вільними радикалами, підвищуючи пружність шкіри та надаючи їй сяяння. Слава чорній смородині, ківі, грейпфрутам, апельсинам та мандаринам!

Комбінація вітамінів A, C та E допомагає захистити шкіру від шкідливої дії ультрафіолетових променів спектру В. Вітамін Е міститься в соняшниковій олії, мигдалі (горіхах), лососі та яйцях.

Перераховані вітаміни потрібні для підтримання краси та еластичності шкіри. Справжній антивіковий коктейль!

Поліфеноли

Ці рослинні молекули є антиоксидантами, які до того ж мають протизапальні властивості. Де їх можна знайти? У винограді та червоних плодах (полуниця, малина), а також в чаї та шоколаді! Ягоди багаті на поліфеноли (і, отже, на антиоксиданти), вони допомагають уповільнити появу зморщок.

Віддавайте перевагу свіжим, сезонним та органічним продуктам, щоб використати повною мірою їхні антивікові властивості та наповнити організм поживними речовинами!

Цинк та селен

Ці два елементи належать до дружної сім'ї антиоксидантів, вони допомагають організму протистояти оксидативному стресу!

Високим вмістом селену відрізняються гриби, помідори, цибуля, риба та морепродукти. Він допомагає відновлювати порушені зв'язки молекул ДНК.

Що стосується цинку, його також можна знайти в морепродуктах і ще в висівковому хлібі, яєчному жовтку та яловичині. Окрім антиоксидантної дії, він сприяє загоєнню ран і допомагає при шкірних захворюваннях, наприклад, при псоріазі.

Страви з продуктами-антиоксидантами!

Легкий сніданок

Їсти «саму» вівсянку не дуже хочеться? Додайте до неї кілька ягід годжі та журавлини, трохи волоських горіхів для отримання вітаміну Е та столову ложку насіння льону для зволоження та підвищення пружності шкіри. Доповніть сніданок мигдальним молоком та зеленим чаєм, підсолодженим сиропом агави!

А що на обід?

Звичайно, помідори, багаті на вітаміни С, Е та бета-каротин, і трохи моцарели. Основна страва: курка з перцем та часником - джерело вітаміну С (та В!). Хочете отримати порцію поліфенолів? Тоді на десерт візьміть ягоди!

Нескладна вечеря

В якості закуски - листя салату, заправлене олією. Оливковою, наприклад! Так антиоксиданти, що містяться в салаті, краще засвоюються. Основна страва: яєчня зі збитих яєць, трохи броколі для вітаміну Е та шматочок копченого лосося. А півсклянки малини одночасно принесе задоволення та користь. Вітамін С робить шкіру сяючою та пружною!

Розкажіть нам в коментарях про свої улюблені «антивікові» продукти. У яких стравах ви їх використовуєте?

Поділитись

Продукт додано до списку улюблених. Відкрити мої улюблені продукти.