Агава з Мексики - ключ до краси та здоров'я волосся. І ми розповімо, чому.
Батьківщиною Блакитної Агави, яка може досягати в діаметрі двох метрів, є Мексика. Свою назву вона дістала завдяки кольору листя. Цю рослину споживають у їжу, а також застосовують в косметичних цілях! Yves Rocher використовує Агаву в якості активного інгредієнта засобів догляду за волоссям. Хочете дізнатися більше про цю рослину? Ми розповімо, як її вирощують, та багато іншого.
Ми отримуємо полісахариди Блакитної Агави з Мексики - батьківщини рослини. Вона адаптована до посушливого та напівпосушливого клімату завдяки здатності накопичувати енергію у своїх м'ясистих листках у вигляді сахарози, яка називається полісахаридами. Між посадкою рослини та її збором проходить від 8 до 12 років - період, впродовж якого фермери обробляють культуру, забезпечуючи сприятливі умови для її зростання. В цей час «серце рослини» поступово накопичує полісахариди, вони допомагають рослині розвиватися, рости та опиратися екстремальним погодним умовам.
Коли їхня концентрація досягає свого максимуму, листя відокремлюють від стебла, званого piña (ісп. Ананас, через його зовнішню схожість з цим фруктом), з якого потім екстрагують полісахариди.
У чому їхня цінність?
Експерти Рослинної Косметики® Yves Rocher розкрили секрет Блакитної Агави: вона неймовірно багата на полісахариди - джерело енергії цієї рослини. Полісахариди Агави, які раніше не використовувались у косметичних продуктах, нормалізують функції шкіри голови, відповідальні за силу та здоров'я волосся. Їхня здатність вдвічі покращувати мікроциркуляцію* дозволяє доставляти у волосяні цибулини необхідні поживні речовини. Таким чином, волосся набуває життєвої сили та природної краси. І ми включили цей цінний активний інгредієнт в усі засоби догляду за волоссям!
*Зареєстрований патент, що підтверджує ефективність полісахаридів Агави, які вдвічі покращують мікроциркуляцію. Тести in vitro
Ви знали, що…
Ця рослина набула популярності та стала культовою завдяки її застосуванню у виробництві текіли. З 12-річних рослин Агави Текільної (для текіли) або Агави Вузьколистої (для мескалю) видаляють соковите листя та використовують їхнє стебло. Після кількох днів сушіння в печі його розмелюють, щоб дістати сік, який потім ферментують. З цього алкогольного напою, званого «пульке» або «мегі», після дистиляції отримують традиційну мексиканську текілу.
З Агави Текільної також роблять сироп методом тривалої екстракції медоносного соку рослини. Цей сироп неймовірно багатий на фруктозу, його використовують як дієтичний замінник рафінованого цукру.
Тепер, коли ви дізналися про Агаву, який шампунь ви оберете? Розкажіть нам в коментарях!